Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Naja Forest Adaptogén keverék Ashwagandha Szibériai Ginzeng Kínai Kúszómagnólia 100 ml

Ár:
14.990 Ft
Menny.:db
Gyártó: Naja Forest
Egységár: 149,90 Ft/ml
Szállítási díj: Ingyenes
Várható szállítás: 2024. április 22.

Szállítás Foxpost automatákba gyorsan és olcsón  

                             990 Ft - ért

Leírás

Összetétel:

 • Glicerin: 0,9g/ml
 • Szárított ashwagandha (Withania somnifera, Álombogyó) gyökér-kivonat (10:1): 0,02 g/ml
 • Szárított Szibériai Ginzeng (Eleuterococcus senticocus) gyökér-kivonat (10:1): 0,02g/ml
 • Szárított Kínai Kószómagnólia (Schisandra chinesis) bogyókivonat (10:1): 0,02 g/ml

A termék 20 adagot tartalmaz.

A koncentrált hatóanyag tartalomnak, és a jó biológiai hasznosulásnak köszönhetően elegendő a termékből 5 ml-t fogyasztani.

Egy üveg Adaptogén keverék a kettős extrakciós eljárásnak köszönhetően, háromféle gyógynövény teljes hatóanyag tartalmát tartalmazza, a glicerines formula pedig biztosítja a hatóanyagok szinte 100 %-os hasznosulását. A hatóanyagok a szájnyálkahártyán és a vékonybélből közvetlenül felszívódnak, így szinte azonnal eljutnak a sejtekhez.

Ez a 3 gyógynövény:

 1. Ashwagandha
 2. Szibériai ginzeng
 3. Kínai kúszómagnólia

Egy igazi adaptogén bomba, ugyanis a 3 féle gyógynövény szinergiában, azaz egymás hatását felerősítve fejti ki hatékonyságát.

Korunk népbetegsége a mellékvese kimerülés, ami a stresszre vezethető vissza. A stressz minden baj forrása. Nem a stressz betegít meg minket, hanem a rá adott reakciónk.

A stressz hatására a  menekülés biokémiája, hormonális, idegrendszeri, immunológiai hatások, felborul a bélflóra egyensúlya.

A stressz káros hatásainak közömbösítésében óriási hatékonysággal bírnak az adaptogén gyógynövények, ezek közül is 3 féle gyógynövénynek van kiemelt jelentősége: Ashwagandha, Szibériai ginzeng, Kínai kúszómagnólia.

 

Ashwaganda – másnéven álombogyó,

 • Már kis dózisban védi az agyat és a központi idegrendszert a stressz hormonok hatásától.

 

Esettanulmány:

 • szorongó betegek 88%-ának javult az állapota egy 6 hetes ashwaganda kúra során.
 • Adaptogén hatását elsősorban pajzsmirigyre és mellékvesékre– illetve az általuk termelt hormonokra gyakorolt hatásán keresztül fejtik ki.
 • Védi a stressztől a hormonális szabályozó rendszerünket, ezáltal az egész szervezetet védi a stressz hatásaitól.

 

Szibériai ginzeng

 • Európában az 1970-es évek óta ismerik és használják a pszichés, mentális és fizikai túlterhelés okozta stressz hatások mérséklésére.
 • Különösen ajánlott stresszes emberek számára, akik keveset alszanak, ugyanis idegerősítő, és javítja az alvás minőségét, megakadályozza az éjszakai felébredést.
 • Ajánlott figyelemzavar, hiperaktivitás, krónikus fáradtság szindróma, jet lag, mellékvese fáradság esetén.
 • Támogatja a humorális immunitást az IgG és IgM immunglobulinok képzésének támogatásával.
 • A felső légúti fertőzések ellen hatásos. Influenza vírus és herpeszvírussal szemben mutatták ki a hatékonyságát.
 • típusú cukorbetegségben való hatékonyságát állatokon igazolták, májműködés, májenzimek, vérzsírok. Csökkenti az LDL koleszterinszintet és triglicerid szintet.
 • A tajgagyökérnek ismert az ösztrogénszerű hatása is, amire a menopauza tüneteinek enyhítésében lehetne számítani, illetve a posztmenopauzális csontritkulás kockázatának csökkentésében.

 

Kínai kúszómagnólia – Schisandra chinensis

 • Bogyós termését a hagyományos kínai orvoslásban a „Harmonizáló Tonikok Császára” néven alapvető gyógyító szerként használták.
 • A fizikai teljesítményfokozó és fáradtságcsökkentő hatását először kísérleti állatokon és versenylovakon igazolták.
 • A pszichés-mentális és fizikai stressztűrés, hangulatjavítás mellett egyedülállóan hatásos a vegyi ártalmak -kémiai stressz – ellen.
 • Ez utóbbi hatását kiemelkedő májfunkciót támogató, májsejteket védő hatóanyagai (gomizin-A és schizanderin-B) révén fejti ki.
 • Szorongásoldó, stresszoldó, nyugtató hatását állatkísérletek és humán vizsgálatok igazolják. Ezt részben a mellékvesék stressz hormontermelésének mérséklésével éri el,
 • Átlagnál stresszesebb munkát végző embereken (légi-utaskísérők, újonc katonák és felkészülés alatt álló atléták) napi 2 g gyümölcs vagy annak megfelelő kivonat jelentősen csökkentette a stressz élettani megnyilvánulásait (vérnyomás, pulzus) saját kontrolcsoportjaikhoz képest. Ezzel egy időben mentálisan is jobban teljesítettek és memóriájuk és kognitív teljesítményük is javult.

Összefoglalóan a Naja Forest Adaptogén keveréket ajánlom:

Pszichés, mentális stressz esetén ajánlom különösen azoknak, akik keveset tudnak aludni, munkájukban szellemileg vagy akár fizikálisan nagy stressznek vannak kitéve. 

Biztonságosan ajánlható testileg-lelkileg megterhelő életszakaszokban, pl.: vizsgaidőszakban

Pszichés stressz okozta hangulatromlás, (sport, időszakos nehéz fizikai munka, stb.) időszakában.

Az endokrin rendszer karbantartására, mellékvesék működésének támogatására.

Súlyos stresszes vagy hosszú munkaidő, a sportteljesítmény fokozása, valamint az éberség és a kognitív funkciók javítására.

Csökkenti a teljes hormonális túlterhelést stressz idején.

Ösztrogénszint szabályozó hatása kedvező a csontanyagcserére, képes mérsékelni a menopauza következtében kialakuló csontritkulás kockázatát.

Az adpatogén gyógynövények jelentősége ,,Gyakran halljuk, hogy stressz mentesen kell élni,, Milyen élettani hatásai vannak a szervezetre nézve? Korunk népbetegsége a mellékvese kimerülés. • A stressz okozta készenléti állapot következtében a mellékvese kortizon termelése fokozódik, amely végső soron az immunrendszer csökkent működéséhez vezet. • Tartós stressz alatt a szervezet regenerációs folyamatai ki vannak kapcsolva. (egy pár perces stresszhelyzet több órára leállítja az immunrendszerünk működését) • A stressz csökkenti immunrendszerünk ellenálló képességét. • A stressz megváltoztatja a hormon szintet, szív és emésztőrendszeri funkciókat. • A stressz, szorongás, harag mélyen berögzülnek a testbe, ugyanis a testet és lelket összekötő PNI (pszicho-neuro-immunológiai) rendszeren keresztül a sejtek szintjén leképződő biokémiai változások alakulnak ki, melyek szervi megbetegedésekhez vezetnek. Hormonrendszerünk természetes támogatói: • Az emberi test külső és belső körülményi változnak, melyekhez való alkalmazkodó képességünket fokozhatjuk az adaptogén gyógynövények segítségével. • Az adaptogén hatás igen komplex, ilyen bioaktivitással jellemzően csak egyes gyógynövények rendelkeznek, a szintetikus vegyületek nem. • Az adaptogén növényeknek kiegyensúlyozó hatása van a szervezet életfunkcióira. Hatásukat a sejtek szintjén fejtik ki. Megakadályozzák a szabadgyökök okozta sejtkárosodást. Helyreállítják a sérült fehérjéket • Az adaptogének olyan gyógynövények (és gombák), amelyek természetes módon segítik a szervezet szabályozó működéseit. Hatásaikat az endokrin rendszer hormonjain, enzimeken, illetve anyagcserehatásokon keresztül fejtik ki. Az alulműködő életfunkciókat serkentik, a túlműködést mérsékelik. Ezáltal elősegítik a szervezetnek a megterhelő, külső körülményekhez – stresszhez - való alkalmazkodását. Több ezer éve használják már őket Indiában és Kínában, azonban a tudományos kutatásukkal 1940-es évek végén kezdtek el foglalkozni, az akkori Szovjetunióban. Az orosz tudósok különböző anyagokat kezdtek tanulmányozni, hogy megtalálják a tökéletes teljesítményt biztosító szert. Felfedezték, hogy a bogyókat és a magvakat a Nanai (Goldes vagy Samagir) vadászok tonikként használták, a szomjúság, az éhség és a kimerültség csökkentésére, valamint az éjszakai látás javítására. Kiterjedt kutatások kimutatták, hogy az adaptogének stimuláló hatást fejtenek ki, és ennek alapján az adaptogéneket elismerték Oroszország hivatalos orvostudományában a hatvanas évek elején.

Az adpatogén gyógynövények jelentősége ,,Gyakran halljuk, hogy stressz mentesen kell élni,, Milyen élettani hatásai vannak a szervezetre nézve? Korunk népbetegsége a mellékvese kimerülés. • A stressz okozta készenléti állapot következtében a mellékvese kortizon termelése fokozódik, amely végső soron az immunrendszer csökkent működéséhez vezet. • Tartós stressz alatt a szervezet regenerációs folyamatai ki vannak kapcsolva. (egy pár perces stresszhelyzet több órára leállítja az immunrendszerünk működését) • A stressz csökkenti immunrendszerünk ellenálló képességét. • A stressz megváltoztatja a hormon szintet, szív és emésztőrendszeri funkciókat. • A stressz, szorongás, harag mélyen berögzülnek a testbe, ugyanis a testet és lelket összekötő PNI (pszicho-neuro-immunológiai) rendszeren keresztül a sejtek szintjén leképződő biokémiai változások alakulnak ki, melyek szervi megbetegedésekhez vezetnek. Hormonrendszerünk természetes támogatói: • Az emberi test külső és belső körülményi változnak, melyekhez való alkalmazkodó képességünket fokozhatjuk az adaptogén gyógynövények segítségével. • Az adaptogén hatás igen komplex, ilyen bioaktivitással jellemzően csak egyes gyógynövények rendelkeznek, a szintetikus vegyületek nem. • Az adaptogén növényeknek kiegyensúlyozó hatása van a szervezet életfunkcióira. Hatásukat a sejtek szintjén fejtik ki. Megakadályozzák a szabadgyökök okozta sejtkárosodást. Helyreállítják a sérült fehérjéket • Az adaptogének olyan gyógynövények (és gombák), amelyek természetes módon segítik a szervezet szabályozó működéseit. Hatásaikat az endokrin rendszer hormonjain, enzimeken, illetve anyagcserehatásokon keresztül fejtik ki. Az alulműködő életfunkciókat serkentik, a túlműködést mérsékelik. Ezáltal elősegítik a szervezetnek a megterhelő, külső körülményekhez – stresszhez - való alkalmazkodását. Több ezer éve használják már őket Indiában és Kínában, azonban a tudományos kutatásukkal 1940-es évek végén kezdtek el foglalkozni, az akkori Szovjetunióban. Az orosz tudósok különböző anyagokat kezdtek tanulmányozni, hogy megtalálják a tökéletes teljesítményt biztosító szert. Felfedezték, hogy a bogyókat és a magvakat a Nanai (Goldes vagy Samagir) vadászok tonikként használták, a szomjúság, az éhség és a kimerültség csökkentésére, valamint az éjszakai látás javítására. Kiterjedt kutatások kimutatták, hogy az adaptogének stimuláló hatást fejtenek ki, és ennek alapján az adaptogéneket elismerték Oroszország hivatalos orvostudományában a hatvanas évek elején.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés