Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Freyagena Arktisz Jód 250 mcg kapszula 80 db

Ár:
4.605 Ft
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2024-06-22
Gyártó: Freyagena
Egységár: 57,56 Ft/db

Szállítás Foxpost automatákba gyorsan és olcsón  

                             990 Ft - ért

Leírás

Mik a jellemzői az AvaloMedica Balance Arktisz jódnak (túl természetesen, sztenderdizált jódtartalmán és túl a benne található szelektív prebiotikumokon - mindez adalékanyagok nélkül):


- természetes jódforrás, amit az emberi szervezet teljes mértékben képes felismerni és különféleképpen hasznosítani
- teljes értékű alap- és tápanyag – semmi sincs hozzáadva vagy elvéve belőle
- fenntartható módon, vadon begyűjtött a Brit-szigetek és az ennél északabbra fekvő régiók térségeiből
- kíméletesen levegőn szárított
- igazoltan környezeti szennyezéstől mentes (európai aranysztenderd)
- hivatalosan biominősített és biodinamikus gazdálkodásnak is megfelelő forrás

- bizonyos vitamin és ásványi anyag termékektől eltérően, ez a barna moszat készítmény tiszta és természetes, teljes értékű funkcionális "étel", amely tartalmazza a tökéletes biológiai hasznosuláshoz szükséges összes kofaktor-tápanyagot és más mikrotápanyagokat is
- sztenderdizált kapszulás jódtermék
- az alapanyag egyfajta sekély vízi, tengeri barnamoszatok keverék (például a kelp vagy kombu nevű mélytengeri algával ellentétben), nincs túl magas jódtartalma, így rendszeresen fogyasztható, bizonyos konkrét egészségügyi problémák esetén nagyobb mennyiségben is
- csak a friss, vadon élő növényeket gyűjtik be, tisztítják és szárítják meg, majd azonnal megőrlik, mikronizálják vagy pürésítik őket, hogy kényelmes és könnyen emészthető formulákat kapjunk
- a sekély vízi tengeri moszat került kiválasztásra, amelyet - több ezer tengeri élőlénnyel egyetemben – a világ tápanyagokban leggazdagabb üledéke táplál
- kristálytiszta vízben szüretelik az algákat, úgy, hogy újra tudjanak nőni, kizárólag élő növényeket gyűjtenek be, víz tetején úszó, partra sodort, gyökeres növényeket nem, így homok vagy kis halak, rákok sem kerülhetnek bele
- a fenntarthatóság elveit figyelembe vevő, vadon begyűjtött, biominősített Arktisz jód alapanyagául szolgáló moszatok kitermeléséhez nem használnak fosszilis tüzelőanyagokat.
- az Arktisz jód alapanyagául szolgáló moszatok szennyező anyagoktól, toxikus nehézfémektől, mikrobiális patogénektől, sugárzástól, GMO-, búza-, glutén-, tejtermék és egyéb közismert allergénektől mentesek

- az Arktisz jód alapanyagául szolgáló moszatokból készülő más termékeket széles körben ajánlják táplálkozási szakemberek, orvosok, fogorvosok, egészséges táplálkozással foglalkozó egyesületek, szakmai szervezetek, valamint számos tudományos kutatás tárgyát képezik.

A xiloligoszacharidok (XOS) prebiotikumként hatnak, ráadásul igen szelektíven táplálják az emésztőrendszerben található jótékony baktériumokat, mint például a bifidobaktériumok és a laktobacillusok. Számos klinikai vizsgálatot végeztek már a XOS-szal, amelyek különféle egészségügyi előnyökről számoltak be, ideértve a vércukor- és vérzsírszintek javulását, az emésztőrendszer egészségügyi előnyeit - kifejezetten kecsegtető módon hasmenések esetében -, valamint az immunmarkerek pozitív irányú változásait. Érdekesség, hogy ezek az előnyök általában 1–4 g/nap dózisban megfigyelhetőek, azaz alacsonyabb dózisokban annál, mint a fruktooligoszacharidok (FOS) vagy az inulin élelmi rostok esetében. Reménykeltőek az eredmények konkrétan IBS és IBD esetében is.

A gumiarábikum (itt 100% acacia senegal, a termékben ráadásul ebből is ökológiai gazdálkodásból származó forrásból: DE-ÖKO-005; Ecocert IMO GmbH) alacsony FODMAP rost. További különlegessége, hogy az elfogyasztott prebiotikus rostok segítségével bélbaktériumaink bizonyítottan úgynevezett rövid láncú zsírsavakat (SCFA) állítanak elő, melyek figyelemre méltó módon javíthatják egészségünket. A gumiarábikum tehát a bélflóra diverzitását, azaz sokszínűségét és egyensúlyát táplálja. A gondosan összeállított élelmi rostkeverék esetében nagyon fontos még hangsúlyozni, hogy más termékekkel ellentétben (mint például az inulin és egyéb oldható rostok) a fermentáció lassan és kíméletesen zajlik a bélben, így szinte teljesen elkerülhető a kellemetlen puffadás vagy egyéb emésztési panasz megjelenése. A Freyagena termékcsalád más összetevőihez hasonlóan az Arktisz jód is olyan prebiotikus rostszálakat tartalmaz, melyek előkelő résztvevői a jövő mikrobiom kutatásainak. Több száz szakmai tanulmány áll rendelkezésünkre a gumiarábikumról; ebből a szempontból is a rostok csúcskategóriáját képviseli.

A metabolikus szindrómák, mint az inzulinrezisztencia (IR) gyakorisága néhány ázsiai országban alacsonyabb, mint a világ más részein, idehaza nagyon rossz és egyre romlik a helyzet.

Egyes kutatók szerint az étkezési algák, köztük a barna moszat védheti ezektől a problémáktól az ázsiai embereket. Laboratóriumi kísérletek során is hatékonynak bizonyultak az Ascophyllum nodosum és a Fucus vesiculosus barna alga/hínár kivonatok.

Egy randomizált, kontrollált, 23 egészséges egyénen végzett vizsgálatban egyetlen 500 mg-os adagnyi barna moszat kivonat 48,3% -kal csökkentette az étkezés utáni vércukorszint-emelkedést. Az étkezés utáni inzulinkoncentrációk jelentős csökkenését és az inzulinérzékenység javulását is megfigyelték.

Cukorbeteg egereken végzett vizsgálat során kimutatták, hogy a barna moszat kivonatból előállított polifenol-frakciók javítják az éhomi vérszérum glükózszintjét és tompítják a vércukorszint emelkedését cukorterhelés után. A kezeletlen egerekhez képest az algákból származó polifenol-kivonatot kapott egerekben csökkent a vér koleszterinszintje is. A tengeri moszatból származó polifenolok visszaállították a máj glikogén (tárolt szénhidrát) tartalmát is.

Mindez tehát nem csak a jódról szól, hanem az étkezési algák színanyagairól és prebiotikus rostjairól is.

Napi adag: 1 kapszula, étkezéssel a délelőtti órákban.

Kiszerelés : 80 db

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés